Pink Ribbon

De internationale Soling klasse bestaat sinds 1965 en is een voormalig Olympische 3-persoons zeilboot. Ondanks dat de Soling Klasse niet meer Olympisch is, wordt er nog actief gezeild binnen deze klasse. WK's en continentale kampioenschappen, in Europa, Australië, Noord Amerika en Zuid Amerika, worden zeer goed bezocht en zeker het aantal actieve landen (de Soling is actief als wedstrijdboot in 22 landen!) is hoog.

zondag 19 maart 2017

Gezamenlijk klussen bij de Soling Club


De Soling Club Nederland is een gezellige club. De zeilers, de eigenaren en hun bemanning hadden op zaterdag 11 maart jl. een gezamenlijke klusdag georganiseerd. De zeilers zijn vrienden van elkaar, rivaliteit speelt op de kant niet, daar speelt saamhorigheid en gedeelde passie. Elkaar helpen, gein trappen, discussiëren over zeilen, trimmen, starten en......noem maar op, vindt plaats gedurende de gezamenlijke lunch of 's avonds bij het diner.

Zelfs Michael Dietzel uit Duitsland en zijn dochter Anne kwamen klussen aan hun mooie Soling "Stugots".

Het grote voordeel van de Soling Club Nederland is dat zij een loods hebben waar de meeste Solings staan. Gezamenlijk klussen en elkaar ontmoeten is dan dus makkelijk. Onderstaande foto's geeft een mooie sfeer impressie van de Soling klusdag. Helaas was de roze Soling van Han van Veen elders gestald. In het geheim werd er door Han en Francoise van Veen geknutseld aan de roze Soling, .....nieuwe specificaties geïnstalleerd? De roze Soling is het symbool van de sponsor-actie voor Pink Ribbon tijdens het WK Soling 2017. In Barn Ben werd de 'uitgebreide'lunch genuttigd onder het genot van een biertje of Muier Schipperbittertje.


Lunchroom Barn Ben