zondag 12 februari 2017

Wereldkampioenschappen Soling in september 2017 in Nederland.


 
De Soling Club Nederland organiseert van 16 t/m 22 september 2017 de wereldkampioenschappen Soling. In deze schitterende ex-Olympische zeilboot wordt over de gehele wereld naar hartenlust gezeild. Elk jaar worden grote evenementen gehouden met grote velden Solings. De ex-Olympische zeilboot mag dus nog steeds op grote belangstelling rekenen onder zeilers. Vele ‘grote’ zeilers hebben tijdens hun Olympische campagnes in de Soling gezeild of zeilen daar, naast hun carrière op schepen van de Volvo Ocean Race of America’s Cup, nog steeds in.

 
Van zaterdag 16 september t/m vrijdag 22 september 2017 zijn de Solingzeilers met hun bemanning, vrienden en familie welkom in Muiden bij de Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging (www.knzrv.nl). In de aanloop naar dit grote zeilevenement, waar rond de 50 Solings van over de hele wereld aan mee zullen doen, worden nog diverse zeilevenementen gehouden om de zeilers in de klasse op te warmen voor dit unieke Wereldkampioenschap in Nederland. Er is een Europees Kampioenschap in juli 2017 in Riva aan het Gardameer in Italie. Daarnaast worden er in Nederland ook diverse zeilevenementen georganiseerd waar Solings aan mee zullen doen, waaronder het Nederlands kampioenschap, eveneens in Muiden. Zie voor de evenementen waaraan Solings meedoen, de kalender die binnenkort verschijnt op de Nederlandse website / blog van de Soling Club Nederland (http://solingclubnederland.blogspot.nl/).

De Internationale Soling klasse bestaat sinds 1965 en is een voormalige Olympische 3-persoons kielboot.  In de Soling wordt nog actief gezeild in zo’n 22 landen. De Wereldkampioenschappen in de klasse rouleren over de continenten. In 2017 is Europa weer aan de beurt.  Nederland werd gevraagd om het evenement te organiseren. Dat is heel bijzonder, want het is 27 jaar geleden, dat er een Wereldkampioenschap Soling in Nederland werd gehouden. In Nederland zijn zo’n 10 Solings actief. Niet veel zou je zeggen, maar de laatste jaren wordt de Soling steeds populairder, doordat de Solings relatief goedkoop en wedstrijdklaar aan te schaffen zijn. Er worden regelmatig goede Solings aangeboden. Als je actief wilt zeilen, trimmen, wedstrijdzeilen en met een team een prestatie neer wilt zetten, is deze zeilboot van ruim 8 meter een perfecte  manier.

 
De Soling Club Nederland heeft bedacht om het WK speciaal te maken door geld in te zamelen voor Pink Ribbon. Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel de juiste behandeling en optimale begeleiding en een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt. Pink Ribbon heeft inmiddels bijna 200 onderzoeken en projecten gefinancierd. (www.pinkribbon.nl).

Op de internationale website (www.soling.com)  van de Soling klasse staan de vele activiteiten die wereldwijd door de klasse worden georganiseerd. Ook de officiële internationale aankondiging van het Wereldkampioenschap Soling in Nederland staat op deze site. Alle activiteiten in Nederland zullen ook te volgen zijn in het Nederlands op de website / blog van Soling Club Nederland,  http://solingclubnederland.blogspot.nl/.

Eventueel informatie kunt u opvragen via soling.secretaris@gmail.com.
Uiteraard zit de Soling Club Nederland ook op Facebook: https://www.facebook.com/solingclassnederland/

Geen opmerkingen: