donderdag 27 augustus 2020

Trainingsweekend Hellevoetsluis

Het weekend van 22 en 23 augustus was een trainingsweekend gepland voor de Nederlandse teams op het Haringvliet bij Hellevoetsluis. Er waren 5 Nederlandse teams aanwezig op zaterdag. Helaas konden we door de harde wind (>6 bft) geen gebruik maken van de kraan. Theo de Lange en Gabor Helmhout waren aanwezig om die dag de teams te coachen en aanwijzingen te geven. Dus werd besloten een theoretische uitleg te geven, zodat we niet voor niets naar Hellevoetsluis waren gereden. Deze uitleg ging over hoe de boot up- en downwind te varen met heel veel wind. En dan vooral hoe de spinaker getrimd moet worden.

 Snel werd er een rondje gebeld om te zien of er in de buurt misschien een kraan was die we wel mochten gebruiken. Die werd gelukkig gevonden en daardoor konden we zondag toch nog te water.

Om 9u00 waren 4 teams paraat en gingen de boten het water in. De wind was nog steeds erg fors, maar toch was de motivatie er om uit te varen. Gabor was er met zijn snelle motorboot en lag midden op het water ten anker. Hij heeft schitterende foto’s gemaakt en gaf vanaf zijn eigen eiland aanwijzingen aan de voorbijvarende boten. Zelfs de spinnakers werden gehesen en we kunnen zeggen dat dit met recht een zwaar weer training was. Er werd zelfs gesproken over flash backs naar La Baule, behalve dan dat we nu op zoet water voeren.

Omdat het toch wel pittig was, werd besloten om rond 14u00 de boten weer uit het water te halen en richting huis te gaan. Al met al kijken we terug op een zeer leerzaam weekend met zowel theorie als praktijk oefeningen. Met natuurlijk veel dank aan de organisatoren van dit weekend en Theo en Gabor voor hun inbreng. En de aanwezige teams!

Ilse Verboom
NED 53



  

 


 

 

Geen opmerkingen: